Utopenci

    Doubrafka čumí do fejsbůku a tak si říkám že napíši něco konstruktivního.
    Není to tak jednoduché, něco mě vyrušuje, z kuchyně se ozývají podivné bublavé zvuky a mě to nedá, abych se nešla podívat. Od psí vodní misky koukají Fretka s Jackem, oběma teče voda z nosu, tváří se naprosto nevinně... a vzápětí prchají na záchod.
    Přemýšlím, co se asi dělo... Minulý týden se Doubrafka snažila Fretku přemluvit, aby si zaplavala u Jarky v rybníčku. Zatímco Yori si kousek od břehu plovala sem a tam a náramně si to užívala. Fretka se tvářila, že je voda jedovatá (ostatně Doubrafka má naprosto stejný názor, tak nechápu, proč někomu vnucuje názor jiný...). No, Fretka chvíli sledovala, jak Doubrafka pohazuje všelijakými věcmi, namáčí je do vody, a infantilně pořád něco pokřikuje... posléze si namočila i vlastní podrážky bot...a pak Fretka s pohrdavým výrazem odkráčela ke druhému, spodnímu rybníčku, kde se cachtaly kachny. Chvíli courala okolo, načež v roští objevila hejno odrostlých krůťat. Usoudila, že to bude dobrý materiál na pokusy.  Chvíli krůťata postrkovala dookola rybníčku, načež se schovala pod břeh a když nebozí pernatci procházeli zautomatizovaně kolem po břehu, vybafla na ně tak, že v nastalé panice naskákali bezhlavě do vody. Fretka se zachechtala, načež se zaujetím doktora Frankensteina pozorovala jak mrskají nožkama i křídly a plavou na druhý břeh. Když viděla, že se krůtičky nerozpustily, sestoupila do vody také, ale jen tak po kotníky a začala šťouchat chobotem (rozumnějte čumákem) do vodní hladiny, postupně ho strkala do větší a větší hloubky a pak... začala bublat. To byla fakt zábava. Smrkání do vody je prý mnohem zajímavější než plavání. A u toho také plavecký výcvik prozatím skončil.
    Ale abych se vrátila ke dnešnímu večeru... zajímalo by mě, jestli v té misce bublala Fretka, nebo se tam snažila naučit plavat Jacka a ten nebožák už polykal andělíčky...