Bílá, bílá ... komu by se nelíbila.

Nasněžíno tak akorát, žádné bláto a zima přijatelná. Objednáváme na dnešní odpoledne velký přesun ofčího stáda ze Suché do Hrádku a tak dopolední "trénink na Suché" má býti letošní poslední. Bohužel dopravce přepravce se posláze omluvil a přesun se o dva dny odkládá, ale potrénování jsme si nenechali ujít. Dopoledne bylo vyhrazeno štěňatům a Jarce s Áronem.
Black jakožto pokročilé štěně byl společně s Qwertem vyslán na pastvinu, aby našli ofce. Ty ještě poránu spokojeně chrápaly pod sněhovou peřinou a splývaly s okolím. Qwert šmejdil po pastvině sem a tam a Black jako ocásek za ním. A pak byly holky odhaleny. Oba kluci se jali širokým obloukem je oběhnouti. Black ovšem ve svém mladickém nadšení daleko za sebou zanechal Qweta, který jakožto "plesnivý dědek" nikam nijak nespěchal a pěkně vyčůraně si počkal až Black ovce vyzvedne a dovede mu je pod nos. Tak se také stalo a Black samou radostí, jak mu to hezky jde, vykroužil kolem stádečka několik neřízených okruhů, pak vletěl mezi ně a bylo po fetchi ... i když, mám takové podezření, že si naprosto záměrně oddělil svoji vlastní (rychlejší) skupinku, kterou si radostně přivedl k Doubrafce. Posléze dorazil i Pan Qwert s partou důchodců ... no, nevím co tím chtěl Black naznačit ...
A to už přijela Jarka a tak bylo načase oddělit tréninkovou skupinku a přesunout se na vedlejší plácek ... při rozdělování za asistence Qwerta i Blacka jsem se chvíli náramně bavila, ovšem bohužel jen krátce, po prvním naprostém chaosu byl druhý pokus úspěšný a já měla po zábavě ... ach jo.