Doubrafka a výdobytky moderní doby...

   Před dvěma týdny ...

    Doubrafce "onemocněl" modem - Wifina...žádná Fifina :O ... ale to udělátko, co k nám přes něj do počítače lezou weblisty, emaily a viry.
    Různé pokusy o restarty všeho možného (včetně rychlovarné konvice) jsou marné, Doubrafka se vzdává a volá o pomoc na zákaznickou linku. Když se konečně dočká spojení se živým operátorem a vyslechne si sdělení "my víme co to je ... je to rozbitý...", propadá panice a dostavují se předčasné abstinenční příznaky z nedostatku připojení. Takže startuje Rafinalda a odjíždí do centrálního města naší oblasti, aby Wifinu reklamovala a vyfasovala na zápůjčku náhradní. Za dvě hoďky je doma, nákup otravin ze supermarketu i dvoje nové jeansy letí na gauč a první co je, ... zapojit dráty a v napjatém očekávání uvařit kafe ... funguje to a třas pomalu odchází, viry si opět potichu ťapou sem a tam.
    My psíci jsme smeteni z gauče, otraviny nacpány do spížky a nové, nově blátem poťapané jeansy made in Vietnam letí do pračky.


    Dnes ...

  Zabzíká mobil a SMS hlásí, "Wifina opravena!!!" Takže hurá pro ni. Doubrafka vlekoucí velkou krabici se zapůjčenou wifi vstupuje na pobočku poskytovatele sítí (komunikačních, né na ryby...) a zděsí se. Je tam fronta jak na banány (pozn. narážka na zážitky z dětství). Monitor u vchodu jí vnutí děsivě vysoké frontové číslo, a tak sebere krabici a odchází. ... do vedlejšího baráku, kde sídlí banka. Bohužel si zapomněla punčochu a tak se tváří, že se jenom chce zeptat jak odblokovat platební kartu pro mezinárodní platby. Důležitě se tvářící mladík (bohužel ani ne švarný) se po chvíli lelkování "velmi ochotně" přisunul blíže a ptá se co že to Doubrafka vlastně chce. Doubrafky vykoktá svůj dotaz, načež ji mladík dostrká k počítač se slovy "Tady se připojte, ukážu Vám to." Muhaha, Doubrafka sebou nenosí ani občanku, natož nějaké přípojovací kódy ... a už vůbec jí z kapsy nekouká žádná zástrčka.
    Mladík si bezmocně povdechne, když padne požadavek ať to tedy demonstruje na demoverzi. Podívá se na Doubrafku jako by byla nějakej sedlák a prohlásí: "Najděte si v menu karty - nastavení," zapíchl prst do monitoru, kde byl naprosto nesouvisející obrázek, "tady," zapíchl prst o kousek vedle, " je roler, ten rozkliknětě a TAM TO JE!!!"
    "Aha," řekne Doubrafka s ironickým úsměvem "děkuji za ochotu", ..."A naskledanou."  No, hlavně že konstruktivně využila čas při čekání ve frontě :D.
    Ještě chvíli si pak posedí u provozovatele komunikačních sítí, než se dočká ... ale dočká se. Rozbitá wifina nebyla rozbitá, ale bohužel po smrti. A tak dostává novou. Jupí, tak rychle domů a zapojit... jenže...
    ... a ono to nejde. Gůgl nalézá jak z chlupaté deky, respektive jako v době před dvaceti lety a pak už nic. Banka nic, filmy nic ... prostě tragédie. A tak volá přítele na telefonu. Po vymačkání všelikých čísílek se dopracuje k živému operátorovi, kterému sděluje svůj problém ... "je to rozbitý..." Operátor se v tom chvilku vrtá a pak povídá že musí cosi přenastavit a zablokovat na modemu a pak že to půjde. A ono to fakt šlo. A prý, kdyby Doubrafka někdy ten modem restartovala, tak si to musí zase odblokovat a ať řekne operátorovi, že je to TA VĚC (co si nepamatuji jak se jmenuje) ... no nevím, jestli přes ty mobilní vlny operátor viděl jak se Doubrafka "inteligentně" tváří, ale asi jo, protože prohlásil, ať si s tím neláme hlavu, že ONI si to najdou a problém samozřejmě vyřeší ...
    Tož, děkujeme :) .